Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på inlagd sill med lingon. Julig sill som smakar både lingon och pepparrot. Frysta lingon blandas ner i lagen för att ge fin färg och god smak. Rätten kräver minimal arbetsinsats men du ska börja 2 dagar före. Förvara svalt.
Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpepparkorn, lagerblad och kanelstång tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna.
Skala, halvera och skiva löken. Skala och skär pepparroten i 1 cm stora bitar.
Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i 1 cm sneda bitar.
Varva sill, lök, pepparrot, lingon och dill i en stor burk. Häll på lagen och låt sillen dra i kyl ca 2 dygn.
Garnera sillen med dill vid servering.