Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig lax med ljummen couscoussallad

Kryddig lax med ljummen couscoussallad får god syra från granatäppelkärnor och yoghurtsåsen. Couscous kan bytas ut mot andra gryn som finns hemma, t ex havreris eller bulgur.

Kryddig lax med ljummen couscoussalladKryddig lax med ljummen couscoussalladKryddig lax med ljummen couscoussallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 200 gcouscous
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 tsksambal oelek
  • 1granatäpple
  • 60 gsallad- blandad
  • 0,5 dlmandel- rostad, flagad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Lägg couscousen på ett fat. Ringla över 1 msk olja och låt svalna.

  2. Skär laxen i 4 bitar. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Blanda samman paprika, spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strö kryddblandningen på laxen. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Rör samman yoghurten med honung och sambal oelek. Krydda med 1 krm salt.

  4. Halvera och kärna ur granatäpplet. Blanda couscousen med granatäppelkärnor, sallad och flagad mandel. Lägg på laxbitarna och servera yoghurtsåsen till.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: