Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 32g
Protein: 33g
Kolhydrater: 43g
Kryddig lax med ljummen couscoussallad får god syra från granatäppelkärnor och yoghurtsåsen. Couscous kan bytas ut mot andra gryn som finns hemma, t ex havreris eller bulgur.
Sätt ugnen på 225°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Lägg couscousen på ett fat. Ringla över 1 msk olja och låt svalna.
Skär laxen i 4 bitar. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Blanda samman paprika, spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strö kryddblandningen på laxen. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Rör samman yoghurten med honung och sambal oelek. Krydda med 1 krm salt.
Halvera och kärna ur granatäpplet. Blanda couscousen med granatäppelkärnor, sallad och flagad mandel. Lägg på laxbitarna och servera yoghurtsåsen till.
Läs också: