Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarber i mat ger en fräsch syrlighet. Här passar det perfekt till alla kryddor.
Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Rosta koriander, bockhornsklöver och spiskummin i en torr, het stekpanna. Lägg kryddorna i en mortel och stöt dem tillsammans med gurkmeja.
Bryn köttet i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt kryddblandningen, salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta. Fräs rabarber, morötter, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan. Lägg över i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning och socker. Låt koka under lock ca 15 min.
Ansa och strimla skärbönorna. Lägg dem i grytan och låt koka ytterligare ca 5 min.
Strö mynta över grytan och servera med ris och yoghurt.
* Finns att köpa i kryddbutiker. Kan ersättas med 2 krm riven muskotnöt.