Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig kycklingsallad med papaya & kokos

En god och enkel sallad som blandar söta och salta smaker. Kokosdressingen blir pricken över i.

Kryddig kycklingsallad med papaya & kokos
Kryddig kycklingsallad med papaya & kokos
Kryddig kycklingsallad med papaya & kokos
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1 mskjordnötsolja- eller neutral olja, typ raps
  • 2 tskkanel- malen
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskingefära- riven
  • 2 klyftorvitlök
  • 0,51röd chili- beroende på styrka
  • 1 dlkokosflingor
  • 0,5papaya
  • mynta
  • 150 gsallad- gärna romansallad
  • jordnötter- en näve eller cashewnötter, rostade och saltade
  • 2 dlkokosmjölk- krämig
  • 1 mskfisksås
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 1 msklimesaft
  • 1 tskhonung
  • 1 tskingefära- riven
  • 0,51röd chili- beroende på styrka

Gör så här

  1. Hacka chilin fint och blanda den med riven ingefära, vitlök, salt och kanel. Strimla kycklingen och blanda den med kryddblandningen.

  2. Hetta upp 1 msk olja och bryn kycklingen tills den är gyllene och färdig rakt igenom.

  3. Arrangera kyckling, papaya, sallad, mynta och kokosflagor på ett stort fat eller fyra mindre. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Toppa med nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök