Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig kyckling med ingefära och päron

Den här middagsrätten sköter sig själv i ugnen. Tänk på att kycklingen ska vara ordentligt genomstekt, den är klar vid 70º innertemperatur (använd gärna stektermometer).

Kryddig kyckling med ingefära och päron
Kryddig kyckling med ingefära och päron
Kryddig kyckling med ingefära och päron

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- (ca 1,2 kilo)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2päron
  • 1citron- finstrimlat skal

Marinad

  • 12jalapeño
  • 1 mskingefära- finriven färsk
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3 msktorr sherry
  • 2 mskhonung- flytande
  • 3 mskolivolja

Garnering

  • örter- hackade t ex persilja

Gör så här

  1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form.

  2. Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Ställ formen kallt ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200°. Krydda kyckligen med salt och peppar. Halvera päronen och lägg dem vid sidan om kycklingen.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills kycklingen är genomstekt. Vänd kyckling och päron 2-3 gånger under tillagningstiden. Blanda ner citronskalet när ca 10 min återstår.

  5. Garnera med hackade örter och servera.

Vad tyckte du om receptet?