Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig karré med glaze

Recept på kryddig karré. Laga karrén ett dygn i förväg och låt den stå kallt under press. Före servering värms den i bitar tillsammans med en glaze.

Kryddig karré med glazeKryddig karré med glazeKryddig karré med glaze
Foto: Helén Pe / Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgfläskkarré- benfri
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 tskrårössocker
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 2 krmpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1 dlvatten
  • flingsalt

Glaze

  • skyn från köttet
  • 3 msksirap- mörk
  • 2 mskworcestershiresås
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Gör så här

  1. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Blanda med socker, chiliflakes, paprikapulver, salt och peppar. Gnid in karrén med blandningen.

  2. Bryn köttet runt om i smör och olja så att det får fin färg, ca 3 min. Häll på vattnet och låt karrén bräsera under lock tills köttets innertemperatur är 70°.

  3. Ta upp köttet och lägg det i en skål. Låt kallna under press, t ex ett fat med en mortel på som tyngd. Låt stå i kylen 1 dygn.

  4. Glaze: Reducera skyn från grytan till 1 dl. Tillsätt sirap och worcestersås. Koka upp och vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt glazen kallna.

  5. Sätt ugnen på 200°. Skär upp karrén i 2 cm stora bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och täck med glaze. Värm mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem varma med rödkålssallad. Strö på flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson