Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kryddig karré. Laga karrén ett dygn i förväg och låt den stå kallt under press. Före servering värms den i bitar tillsammans med en glaze.
Stöt fänkålsfröna i en mortel. Blanda med socker, chiliflakes, paprikapulver, salt och peppar. Gnid in karrén med blandningen.
Bryn köttet runt om i smör och olja så att det får fin färg, ca 3 min. Häll på vattnet och låt karrén bräsera under lock tills köttets innertemperatur är 70°.
Ta upp köttet och lägg det i en skål. Låt kallna under press, t ex ett fat med en mortel på som tyngd. Låt stå i kylen 1 dygn.
Glaze: Reducera skyn från grytan till 1 dl. Tillsätt sirap och worcestersås. Koka upp och vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt glazen kallna.
Sätt ugnen på 200°. Skär upp karrén i 2 cm stora bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och täck med glaze. Värm mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem varma med rödkålssallad. Strö på flingsalt.
Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson