Egen morotsjuice?
Har man råsaftcentrifug kan man göra egen morotsjuice, annars går det bra med den färdiga varianten som finns i kyldisken.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Värm 1/2 dl morotsjuice och socker. Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatin bladet och låt det smälta i juicen. Tillsätt 2 dl morotsjuice, citronsaft och glykos.
Vispa äggvitan till ett fast skum och rör ner i morotsblandningen. Frys i glassmaskin till krämig konsistens. Förvara sorbeten i frysen fram till servering.
Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna.
Blanda vaniljfrön, grädde, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull.
Sjud på svag värme under omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt kallna. Ställ krämen i kylen ca 3 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sirap, grädde och smör. Rör till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver och krydda. Sikta ner blandningen i äggpöset, blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad fyrkantig form, ca 24 x 24 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt kakan kallna.
Blanda vaniljkrämen med färskosten till en kräm. Skär kakan i bitar. Toppa med vaniljkräm, morotssorbet och honung.
Har man råsaftcentrifug kan man göra egen morotsjuice, annars går det bra med den färdiga varianten som finns i kyldisken.