Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig kaka med apelsin

Kryddig kaka med apelsin
Kryddig kaka med apelsin
Kryddig kaka med apelsin
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlsocker
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 3 stägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 200 gpumpa
  • 1 stskal- rivet från en apelsin
  • 2 tskbakpulver
  • 1 mskkanel
  • 1 mskkardemumma

Glasyr

  • 100 gphiladelphia
  • 25 gsmör
  • 2 dlflorsocker

Topping

  • röda vinbär- eller lingon

Gör så här

  1. Riv pumpan fint. Rör smör och socker poröst. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ner pumpan och det rivna apelsinskalet. 2 Tillsätt mjöl, bakpulver och kryddorna. Blanda till en slät smet. 3 Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten i formen och grädda i ugn 175 grader i cirka 45 minuter. Låt kakan svalna. 4 Tillred glasyren. Rör philadelphiaosten, smöret och florsockret till en jämn smet. Bred ut glasyren på kakan och garnera med röda bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök