Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever

Recept på kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever. Späd spadet från skinkan med vatten till önskad sälta. Eller använd hönsbuljong.

Kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever
Kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever
Kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1lök- stor gul
  • 200 gkål- savoj- eller grön
  • 2 msksmör
  • 2nejlikor- hela
  • 4kryddpepparkorn
  • 6svartpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 1 lskinkspad- utspätt
  • 2 dljulskinka- strimlad
  • 300 gkycklinglever
  • 1 msksmör
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Strimla kålen. Fräs lök och kål i smör i en kastrull. Tillsätt kryddorna och häll på skinkspadet. Låt sjuda ca 2 min. Vänd ner skinkan.

  2. Dela ev kycklinglevern om de sitter ihop. Hetta upp smör i en stekpanna och stek levern ca 3 min på varje sida. Salta.

  3. Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med kycklinglevern. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?