Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch innehåller varma, mjuka och underbara smaker. Att strössla över syrlig fetaost kanske inte känns så indiskt, men vi kan lova att det är väldigt gott.
Sätt ugnen på 225°. Putsa kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.
Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
Kryddpasta: Skala lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja. Tillsätt alla kryddor och stek ytterligare ca 1 minut. Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka ca 5 min. Häll såsen i formen med kycklingen och blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt vatten ca 5 min.
Strö fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen. Servera med yoghurt och bröd.