Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch

Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch innehåller varma, mjuka och underbara smaker. Att strössla över syrlig fetaost kanske inte känns så indiskt, men vi kan lova att det är väldigt gott.

Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunchKryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunchKryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 gkycklinglårfilé
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1blomkålshuvud- stort (800 g)

Kryddpasta

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 4 cmingefära
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 krmchiliflakes
  • 0,5 tsksalt
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 mskfarinsocker
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 5 dlvatten

Topping

  • 1rödlök
  • 150 gfetaost
  • 1 dltranbär- torkade
  • 1 dlpistaschnötter- rostade, grovhackade
  • 1 krukamynta

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • libabröd- eller naanbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa ­kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen ­tillsammans med kycklingen.

  3. Kryddpasta: Skala lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja. Tillsätt alla kryddor och stek ytterligare ca 1 minut. Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka ca 5 min. Häll såsen i formen med kycklingen och blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt ­vatten ca 5 min.

  5. Strö fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen. Servera med yoghurt och bröd.

Vad tyckte du om receptet?