Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Asiatiskt inspirerad rätt med sesamfrö och koriander.
Blanda samman salt, alla kryddor och råsocker i en skål. Gnid in kryddorna på köttet. Lägg köttet i en smord ugnssäker form.
Sätt in formen i mitten av ugnen vid 225 grader och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Stek filéerna tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 30 minuter. Låt köttet kallna. Lägg det i en plastpåse i kylen till serveringen. Skiva köttet tunt.
Bryt sönder äggnudlarna och lägg dem i en bunke. Slå på kokande vatten så det täcker. Låt stå cirka 10 minuter.
Häll av vattnet. Kärna ur paprikorna och skär dem i smala strimlor och lägg i en bunke.
Strimla purjolöken tunt och lägg i samma bunke. Häll över kokande vatten, så att grönsakerna blir förvällda.
Häll av vattnet genom ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt grönsakerna rinna av. Blanda med nudlarna.
Blanda pressad lime, oystersås, sesamolja, ljus soja, fisksås, koriander, sesamfrön och råsocker i en skål och rör tills sockret löser sig.
Häll det mesta av dressingen över nudelsalladen. Blanda den med sköljd rucolasallat och lägg upp på serveringsfat.
Lägg skivad fläskfilé på toppen. Skeda över av dressingen.
Recept från Mitt kök