Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig fiskpanna

Recept på kryddig fiskpanna. En fiskrätt som smaksätts med seafood and fish som är en kryddblandning av saffran, dillfrön, fänkål och vitlök.

Kryddig fiskpannaKryddig fiskpannaKryddig fiskpanna
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- eller annan vit fisk
  • 1gul lök
  • 3 dlris- gärna basmati
  • 2 mskseafood & fish krydda- (Santa Maria)
  • 1röd paprika
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1vitlöksklyfta
  • strösocker
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär torsken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda med 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt stå ca 15 min.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt ris och fiskkrydda och fräs ca 1 minut. Häll över 6 dl vatten och koka under lock ca 5 min.

  3. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg fisken på riset och strö över paprika och ärter. Koka ytterligare 7–8 min, tills fisken är genomkokt.

  4. Krydda crème fraichen med pressad vitlök, 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Servera fiskpannan med såsen till.

Vad tyckte du om receptet?