Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 32g
Kolhydrater: 52g
Recept på kryddig färs med mynta. Denna färsrätt får karaktär av kinesisk soja och färsk mynta.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka citrongräset. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran.
Fräs färsen på hög värme i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt allt det hackade och rivna och stek ca 2 min till på hög värme.
Sänk värmen till medel och tillsätt soja, honung och 1 krm peppar. Låt blandningen sjuda ca 2 min. Blanda med hackad mynta strax före servering.
Gurka: Skölj och skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda med soja, vinäger och 1 krm salt. Finstrimla salladslökarna och blanda ner dem.
Servera färsen med ris, gurksallad och blandad sallad.
Recept av Charlotte Jenkinson