Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig chili med kycklingfärs, paprika & ananas


Servera gärna grytan med gott bröd eller kokt ris. Den passar också fint till fredagsmys i sällskap med mjuka tortillabröd eller tacosskal, strimlad isbergsallad och en klick gräddfil.

Kryddig chili med kycklingfärs, paprika & ananas

Kryddig chili med kycklingfärs, paprika & ananas

Kryddig chili med kycklingfärs, paprika & ananas

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1 förpkycklingfärs- cirka 500 g
  • 1 storgul lök
  • 34röda paprikor
  • 23 mskolivolja
  • 0,5ananas- + 1 dl vatten eller ananas i skivor på burk + 1 dl spad
  • 1 påsefajitakryddmix
  • 2 burkarbönor i tomatsås
  • 1 krukakoriander- persilja, körvel eller gräslök

Gör så här

  1. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva paprikan.

  2. Skala ananasen. Dela den på längden i två klyftor. Skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skiva fruktköttet. Skär skivorna i strimlor.

  3. Bryn kycklingfärsen i hälften av oljan i en stekpanna, 5-8 minuter, tills den är grovsmulig. Rör om då och då. Ta upp färsen på en tallrik.

  4. Häll resten av oljan i pannan. Fräs löken och paprikan 3-5 minuter. Blanda i färsen och ananasen, strö över kryddan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Blanda i bönorna. Späd med vatten eller ananasspad om grytan känns för tjock.

  5. Rör om och sjud under lock cirka 5 minuter tills allt är genomkokt.

  6. Blanda i hackad koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök