Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna grytan med gott bröd eller kokt ris. Den passar också fint till fredagsmys i sällskap med mjuka tortillabröd eller tacosskal, strimlad isbergsallad och en klick gräddfil.
Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva paprikan.
Skala ananasen. Dela den på längden i två klyftor. Skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skiva fruktköttet. Skär skivorna i strimlor.
Bryn kycklingfärsen i hälften av oljan i en stekpanna, 5-8 minuter, tills den är grovsmulig. Rör om då och då. Ta upp färsen på en tallrik.
Häll resten av oljan i pannan. Fräs löken och paprikan 3-5 minuter. Blanda i färsen och ananasen, strö över kryddan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Blanda i bönorna. Späd med vatten eller ananasspad om grytan känns för tjock.
Rör om och sjud under lock cirka 5 minuter tills allt är genomkokt.
Blanda i hackad koriander.
Recept från Mitt kök