Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig bratwurst

Anders Levén, kock som hörs och syns i radio och tv. ”Jag jagar mycket och skriver böcker i ämnet (vilt) samt är en korvfantast sedan många, många år. En välgjord korv är som en smakexplosion i sin enkla skepnad. Den här rätten skänker några blickar mot Mellaneuropa och deras curryketchup. Njut av min korvrätt med smak av orienten.”

Kryddig bratwurst
Kryddig bratwurst
Kryddig bratwurst
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4bratwurstkorvar- stora eller 8 små
  • 1 storrödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 bitingefära- ca 3 centimeter
  • 1äpple- syrligt
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskspiskummin- stött
  • 1 tskcurrypulver
  • 2tomater
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 12 dlvatten
  • 1 tskråsocker
  • salt- peppar
  • 12 droppartabasco

Till servering

  • grön sallad
  • bröd- gott

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala vitlöken och ingefäran och riv dem på ett rivjärn. Skala och riv eller strimla äpplet.

  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och äpple i olivoljan ca 3 minuter. Tillsätt spiskummin och curry och fräs under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt hackade tomater, vinäger och vatten. Smaka av med råsocker, salt, peppar och tabasco och koka ca 5 minuter.

  3. Grilla eller bryn korvarna vackert runtom. Lägg dem i såsen och koka tills de blir genomvarma. Servera med sallad och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök