Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddgravad lax med ingefära, svartpeppar och fänkål

Gravad lax serveras med hemlagad hovmästarsås. En klassiker, här med ny smak på laxen: Färsk riven ingefära, svartpeppar och fänkål.

Kryddgravad lax med ingefära, svartpeppar och fänkål
Kryddgravad lax med ingefära, svartpeppar och fänkål
Kryddgravad lax med ingefära, svartpeppar och fänkål

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- med skinn som varit fryst minst 2 dygn

Gravning

  • 0,75 dlsalt
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 msksvartpeppar- krossad
  • 1 mskfänkålsfrön- grovkrossade
  • 2 mskingefära- riven färsk

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, svartpeppar, fänkål och ingefära i en skål.

  2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Fördela kryddblandningen på laxen. Ställ kallt 2 dygn. Vänd laxen 2 gånger per dygn.

  3. Ta laxen ur plastpåsen och skrapa av kryddorna. Skär laxen i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?