Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddbröd går utmärkt att baka i förväg och frysa in.
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Tillsätt olja, socker, kryddor och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör till en jämn deg. Jäs degen under bakduk ca 30 min.
Dela degen i tre bitar och forma dem till längder lika långa som plåten. Lägg dem på en lätt mjölad plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Skåra bröden med fyra snitt vardera på längden med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.