Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddbröd

Kryddbröd går utmärkt att baka i förväg och frysa in.

Kryddbröd
Kryddbröd
Kryddbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskkummin- hel
  • 1 mskanis- hel
  • 1 mskfänkålsfrön- hela
  • 2 tsksalt
  • 1213 dlvetemjöl- (720–780 g)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Tillsätt olja, socker, kryddor och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör till en jämn deg. Jäs degen under bakduk ca 30 min.

  2. Dela degen i tre bitar och forma dem till längder lika långa som plåten. Lägg dem på en lätt mjölad plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Skåra bröden med fyra snitt vardera på längden med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?