Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För att få mildare kryddning kan pepparkornen kokas ett par gånger. Lägg då pepparn i en kastrull med vatten, koka upp, slå av vattnet och upprepa 3-4 gånger.
Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga kryddor till fyllningen. Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Bind upp rullen med bomullsgarn.
Skala och ansa lök, purjolök, rotselleri och morot. Skär grönsakerna i små bitar. Hetta upp smöret i en rymlig gryta och bryn köttet runt om.
Lägg i de tärnade grönsakerna, kryddor, vin, vatten och fond. Sätt en termometer i köttet och bräsera under lock på svag värme i ca 1 timme, till 75° innertemperatur. Vänd köttet efter halva tiden.
Ansa och skölj purjolöken och dela den i 2-4 delar. Skrapa eller skala morötterna, dela dem om de är stora eller skär stavar.
Värm oljan i en kastrull och fräs morötterna 2-3 min. Tillsätt purjolöken och låt sjuda under lock i ca 10 min på svag värme. Smaka av med socker, dill och pressad lime. 6.Ta upp köttet och låt det vila minst 10 min. Sila såsen och passera grönsakerna genom en finmaskig sil i en ren kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten och koka upp. Skiva köttet och servera genast med varm sås, grönsaker och kokt potatis.