Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddbiffar med buljongkokt potatis och senapsgräddfil

Kryddbiffar med buljongkokt potatis och  senapsgräddfil
Kryddbiffar med buljongkokt potatis och  senapsgräddfil
Kryddbiffar med buljongkokt potatis och  senapsgräddfil

Ingredienser

  • 400 gköttfärs- (nöt- eller blandfärs)
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 dlvatten
  • 1ägg
  • 0,5 tsknejlikor- malda
  • 0,5 tskkryddpeppar- mald
  • 2 msksmör- till stekning

Tillbehör

  • 1 kgpotatis
  • 5 dlhönsbuljong
  • 1 tsksalt
  • 250 ggröna bönor

Senapsgräddfil

  • 2 dlgräddfil
  • 2 tskgrovkornig senap

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till färsbiffarna. Smaka av styrkan på kryddor och salt. Platta ut köttfärsen till ca 1 cm tjock platta på vattensköljt skärbräde.

  2. Ta med ett glas eller ett mått ut biffar (det blir 13-14 små biffar). Stek biffarna i lite smör i stekpanna eller plättlagg. Beräkna ca 1 minut per sida.

  3. Skala potatisen och skär dem i klyftor.

  4. Låt buljong och salt koka upp, lägg i potatisklyftorna och låt dem koka på svag värme ca 10 minuter, tills de är genomkokta. Låt bönorna koka med några minuter i slutet av koktiden.

  5. Blanda samman gräddfil och senap. Servera kryddbiffarna tillsammans med den buljongkokta potatisen och senapsgräddfil.

Vad tyckte du om receptet?