Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krustaden på bilden har Magnus friterat på ett krustadjärn. Vi köper för enkelhetens skull färdiga krustader, men de är så små att vi beräknar minst två per person som drinktilltugg. Den som vill servera tilltugg utan assiett satsar kanske på enbart de puréfyllda krustaderna.
Skala och skär sötpotatisen i små, fina tärningar. Ta undan en del av tärningarna till salladen. Koka resten mycket mjuka ca 10 minuter. Sila av, ånga av och mixa med crème fraiche, citron, salt och peppar.
Koka resterande sötpotatis nätt mjuk i saltat vatten.
Finhacka chili och schalottenlök, strimla salladslök eller purjo och riv apelsinskalet och pressa ur saften.
Blanda ingredienserna till salladen och smaka av sältan.
Servering: Ställ och fyll krustaderna med varm puré på assietter. Sallad på och runtom.