Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på små läckra krustader med syrlig och salt parmesanostkräm och lättkokt sparris.
Skär sparrisknopparna i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll på vattnet. Tillaga i mikron på full effekt ca 1 minut. Låt svalna och skär dem sedan på längden. Stjälkarna som blir över kan användas i t ex en sallad.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Rör färskosten smidig. Tillsätt 1 dl riven parmesanost och citronskal och blanda väl. Krydda med chiliflakes.
Fördela krämen i krustaderna precis innan servering. Toppa med en bit sparris och strö över 2 msk parmesanost.