Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krustader med citron- och parmesanostkräm

Recept på små läckra krustader med syrlig och salt parmesanostkräm och lättkokt sparris.

Krustader med citron- och parmesanostkräm
Krustader med citron- och parmesanostkräm
Krustader med citron- och parmesanostkräm
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 knippagrön sparris- (250 g)
  • 2 mskvatten
  • 1citron- ekologisk
  • 200 gfärskost med örter- och vitlök
  • 1 dlparmesanost- + 2 msk, finriven
  • 1 krmchiliflakes- (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skär sparrisknopparna i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll på vattnet. Tillaga i mikron på full effekt ca 1 minut. Låt svalna och skär dem sedan på längden. Stjälkarna som blir över kan användas i t ex en sallad.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Rör färskosten smidig. Tillsätt 1 dl riven parmesanost och citronskal och blanda väl. Krydda med chiliflakes.

  3. Fördela krämen i krustaderna precis innan servering. Toppa med en bit sparris och strö över 2 msk parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?