Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor

Recept på krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor. Buljongspadet som blir över går att spara som grund för soppa.

Krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor
Krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor
Krustad med senapskålrotskräm, gulbeta och rotfruktssmulor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gkålrot
  • 3 dlvatten
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 krmtimjan
  • 1 msksenap- grovkornig
  • 2 mskcrème fraiche
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1gulbeta- liten
  • 0,5 dlrotfruktschips
  • 12minikrustader

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka den mjuk i vattnet med buljongtärningen tillsammans med skalade vitlöksklyftor och timjan.

  2. Sila bort buljongen och låt allt ånga av. Mixa kålrot, senap, crème fraiche och smör till en slät kräm. Krydda med salt och peppar. Lägg krämen i en spritspåse.

  3. Skala och strimla gulbetan. Krossa rotfruktschipsen något.

  4. Spritsa en klick kräm i varje krustad och toppa med gulbeta och chips. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?