Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krustad med bräserad svartrotskräm & dillslungade räkor

Ett perfekt tilltugg att bjuda på till välkomstdrinken!

Krustad med bräserad svartrotskräm & dillslungade räkorKrustad med bräserad svartrotskräm & dillslungade räkorKrustad med bräserad svartrotskräm & dillslungade räkor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 12 småformar- för smördeg, vol-au-vent

Svartrotskräm

  • 23svartrötter
  • 0,5citron- pressad saft + vatten
  • 2 dläppelmust
  • 0,5 dlcrème fraiche- eller gräddfil
  • salt
  • peppar

Dillslungade räkor

  • 500 gräkor med skal
  • 2 tskrapsolja- kallpressad
  • 2 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Svartrotskräm: Skala svartrötterna och lägg dem i citronvatten. Dela och koka dem i äppelmust tills rötterna är mjuka, cirka 15 minuter. Låt dem svalna i musten. Mixa till en slät kräm med musten och smaksätt med crème fraiche eller gräddfil, salt och peppar. Fyll en spritspåse i plast med krämen. Förvara i kylen.

  2. Dillslungade räkor: Skala och blanda räkorna med olja och hackad dill.

  3. Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa krämen i smördegs­ formarna strax innan serveringen. Lägg räkor på varje fylld smördegsform.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök