Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krusbärssorbet. En mild och svalkande sorbet som du kan förbereda i god tid.
Blötlägg gelatinbladet 5 min. Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter, tills sockret löst sig.
Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet i de heta krusbären. Passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
Kör purén i glassmaskin ca 30 min. Häll över i en bunke och ställ i frysen. Ställ sorbeten i kylen ca 30 min före servering. Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.