Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärssorbet

Recept på krusbärssorbet. En mild och svalkande sorbet som du kan förbereda i god tid.

Krusbärssorbet
Krusbärssorbet
Krusbärssorbet
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 1 lkrusbär- röda väl mogna
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker

Servering

  • 6mandelbiskvier

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet 5 min. Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter, tills sockret löst sig.

  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet i de heta krusbären. Passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.

  3. Kör purén i glassmaskin ca 30 min. Häll över i en bunke och ställ i frysen. Ställ sorbeten i kylen ca 30 min före servering. Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.

Vad tyckte du om receptet?