Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärssaft med mynta

En kär repris är krusbärssaften med mynta. Den mynta som säljs i kruka ger inte lika mycket smak som mynta som odlats

på friland. Krusbären bör vara mogna annars kan det bildas gelé i flaskan.

Krusbärssaft med mynta
Krusbärssaft med mynta
Krusbärssaft med mynta

Ingredienser

  • 2 lkrusbär
  • 6 dlvatten
  • 4 dlmyntablad- löst packade
  • 6 dlströsocker

Gör så här

  1. Lägg krusbär, vatten och mynta i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter. Mosa bären mot kanten med en mosstöt.

  2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt rinna av. Häll sedan tillbaka saften i en rengjord kastrull. Rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter och skumma av.

  3. Fyll upp saften i väl rengjorda varma flaskor och sätt på korken.

Vad tyckte du om receptet?