Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en svalkande krusbärsparfait. En fin puré av krusbär blandas med parfaitsmet och får stå i form att frysas. Gör en mandelkrokant att strö på vid servering.
Rensa och snoppa krusbären. Blanda ihop krusbär, socker och vatten och låt det sjuda utan lock ca 5 min. Passera genom en sil till en puré. Blanda i glykosen och låt purén kallna.
Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Det ska bli ett hårt skum. Vispa grädden och blanda den med de vispade äggvitorna och drygt hälften av krusbärskrämen. Smaksätt med flädersaft eller likör.
Klä en avlång bakform, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Varva parfaitsmet och resten av krusbärskrämen i formen. Slå den några gånger i köksbänken så att eventuella bubblor försvinner. Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen i ca 6 timmar.
Krokant: Rosta mandlarna på låg värme i en torr stekpanna ca 3 min. Tillsätt sockret, låt det smälta så det blir flytande och ljusbrunt. Blanda ner smöret, skaka om pannan och häll upp allt på ett bakplåtspapper att stelna.
Ställ parfaiten i rumstemperatur ca 30 min före servering. Ta bort plasten och stjälp upp den på ett fat. Bryt eller grovhacka mandelkrokanten och strö den över.
Recept av Charlotte Jenkinson