Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärspaj med vanilj och mandel

Supersyrlig, supersöt och supergod! Passar att baka både på gröna och röda krusbär, välj det du har tillgång till – eller blanda dem.

Krusbärspaj med vanilj och mandelKrusbärspaj med vanilj och mandelKrusbärspaj med vanilj och mandel
En syrlig och smarrig krusbärspaj med vanilj och mandel. Färg på krusbären väljer du själv. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlhavregryn
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 1äggula

Fyllning

  • 400 gkrusbär
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlrårörsocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta

Garnering

  • 50 gmandelspån

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop smör, havregryn, mjöl, socker och äggula i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, ca 10 x 30 cm. Ställ in formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. 

  2. Fyllning: Snoppa krusbären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt strösocker, rårörsocker, citronsaft och vaniljpulver. Låt koka ihop under omrörning i ca 10 min. Låt svalna.

  3. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspån. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?