Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Supersyrlig, supersöt och supergod! Passar att baka både på gröna och röda krusbär, välj det du har tillgång till – eller blanda dem.
Arbeta snabbt ihop smör, havregryn, mjöl, socker och äggula i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, ca 10 x 30 cm. Ställ in formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning: Snoppa krusbären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt strösocker, rårörsocker, citronsaft och vaniljpulver. Låt koka ihop under omrörning i ca 10 min. Låt svalna.
Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspån. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med vaniljglass.