Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärspaj med rostad mandel

Krusbärspaj med mandel och råsocker – som ger en karamelliserande effekt!

Krusbärspaj med rostad mandel
Krusbärspaj med rostad mandel
Krusbärspaj med rostad mandel

Pajdeg

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlråsocker
  • 1 krmsalt
  • 1äggula

Fyllning

  • 500 gkrusbär
  • 1 påsemandel- flagad rostad + 1 påse
  • 0,5 dlråsocker
  • 1 mskpotatismjöl
  • 50 gsmör- kallt
  • 5 msksirap

Tillbehör

  • grädde- lättvispad eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Mixa snabbt ihop degen till pajskalet i en matberedare. Tryck ut degen i en avlång form, ca 10 x 35 cm. Ställ kallt.

  3. Skölj och snoppa krusbären.

  4. Mixa 1 påse mandelspån i matberedaren. Blanda mandelmixet med socker och potatismjöl.

  5. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 10 min. Ta ut och låt svalna.

  6. Täck pajbottnen med krusbär. Strö mixblandningen över bären och fördela 1 påse mandel över.

  7. Hyvla smöret och lägg det över mandeln. Ringla sirapen ovanpå.

  8. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 min. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

  9. Kan du inte få nog av recept på krusbärspaj – kolla in vår systersajt Hembakat!

Vad tyckte du om receptet?