Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krusbärspaj med mandel och råsocker – som ger en karamelliserande effekt!
Sätt ugnen på 200°.
Mixa snabbt ihop degen till pajskalet i en matberedare. Tryck ut degen i en avlång form, ca 10 x 35 cm. Ställ kallt.
Skölj och snoppa krusbären.
Mixa 1 påse mandelspån i matberedaren. Blanda mandelmixet med socker och potatismjöl.
Förgrädda bottnen mitt i ugnen 10 min. Ta ut och låt svalna.
Täck pajbottnen med krusbär. Strö mixblandningen över bären och fördela 1 påse mandel över.
Hyvla smöret och lägg det över mandeln. Ringla sirapen ovanpå.
Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 min. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Kan du inte få nog av recept på krusbärspaj – kolla in vår systersajt Hembakat!