Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärspaj

Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.

KrusbärspajKrusbärspajKrusbärspaj
Foto: Annika Broman

Pajbotten

  • 225 gsmör
  • 1äggula
  • 0,5 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl

Fyllning

  • 400 gkrusbär
  • 50 gsmör
  • 1ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 50 gmandelmjöl
  • 1 mskvetemjöl

Topping

  • 1äggvita
  • 2 mskströsocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 min.

  2. Kavla ut pajdegen 2–3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg åtta av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna. Sätt ugnen på 200°.

  3. Fyllning: Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.

  4. Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvipad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 min. Servera med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?