Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.
Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 min.
Kavla ut pajdegen 2–3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg åtta av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning: Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.
Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvipad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 min. Servera med vaniljsås.