Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bärfest! Underbar, sötsyrlig krusbärspaj med rostad mandelmassa och spritsad grädde.
Lägg vetemjöl, mandel och muscovadosocker i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills mandeln är finfördelad. Tillsätt smör i bitar och ett ägg och kör tills det bildas en degboll.
Ta upp degen och tryck ut i en pajform med löstagbar kant, cirka 27 centimeter i diameter. Plasta och ställ formen i kylen, cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet, 8 minuter.
Skölj och snoppa krusbären och blanda med rörsocker och potatismjöl i en skål.
Fördela krusbären i pajskalet och grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 200 grader, cirka 30 minuter. Låt pajen svalna.
Rostad mandelmassa: Riv mandelmassa på fina sidan av rivjärnet. Rosta i medelvarm torr stekpanna under omrörning till smulorna får din färg. Lägg upp i en skål för att kallna.
Lägg upp pajen på ett fat. Vispa grädden fluffig med florsocker och spritsa runt kanten på pajen. Garnera med rostad mandelmassa och citronmeliss.
Recept från Mitt kök