Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärsmarmelad med vanilj - enkelt recept

Krusbär är ett bär som vi ofta glömmer bort, trots dess fantastiska smak. Till marmelad kan du använda såväl mogna som lite lätt omogna bär. Här är ett enkelt recept på krusbärsmarmelad med smak av citron och vanilj.

Krusbärsmarmelad med vanilj - enkelt receptKrusbärsmarmelad med vanilj - enkelt receptKrusbärsmarmelad med vanilj - enkelt recept
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 350 ggröna krusbär- (mogna eller omogna)
  • 300 gsyltsocker
  • 2 mskvatten
  • 1 stvaniljstång
  • 0,5citron- rivet skal

Gör så här

  1. Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet.

  2. Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären.

  4. Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något.

  5. Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på kardemummaskorpor 

Recept från Mitt kök