Läs också: Recept på kardemummaskorpor
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krusbär är ett bär som vi ofta glömmer bort, trots dess fantastiska smak. Till marmelad kan du använda såväl mogna som lite lätt omogna bär. Här är ett enkelt recept på krusbärsmarmelad med smak av citron och vanilj.
Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet.
Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären.
Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något.
Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!
Läs också: Recept på kardemummaskorpor
Recept från Mitt kök