Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärsmarmelad

Recept på krusbärsmarmelad med mandel – god både på frukostmackan och till ostbrickan.

Krusbärsmarmelad
Krusbärsmarmelad
Krusbärsmarmelad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgkrusbär
  • 1 dlvatten
  • 1 kgsyltsocker
  • 50 gsötmandel- skalad

Gör så här

  1. Snoppa krusbären. Koka bären i vattnet ca 5 min. Mixa dem grovt med mixerstav. Rör i sockret och låt koka ca 20 min. Skumma väl.

  2. Strimla mandeln. Rör ner mandeln i marmeladen och häll upp den på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna. Förvara marmeladen i kylen. Hållbar ca 6 månader.

Vad tyckte du om receptet?