Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krusbärskompott med mandelbiskvier. Syrlig krusbärskompott som får crunch av små hemgjorda biskvier. En sats biskvier räcker även till nästa desserttillfälle.
Koka upp socker och vatten. Dela vaniljstången och skapa ut fröna. Lägg dem i sockerlagen. Tillsätt krusbären och låt koka upp. Ta upp ca 1/2 dl hela bär. Skumma ytan och sjud kompotten 7–10 min.
Blanda i de hela krusbären och tillsätt eventuellt pektin blandat med sockret om kompotten känns lös. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
Biskvier: Sätt ugnen på 200°. Skålla och skala mandeln. Mixa den i matberedare. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl och sist äggvitan.
Lägg eventuellt smeten i en spritspåse och spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt biskvierna svalna på papperet innan de lossas och får kallna.
Servera kompotten med mandelbiskvier och lättvispad grädde.