Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I stället för krusbär kan man använda hallon till denna kaka med syrlig udd.
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt.
Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet.
Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner skalet i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Blanda krusbären med 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.
Blanda i mandeln.
Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna. Servera den ljumma kakan med vaniljsås till.