Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärskaka med toscatäcke

I stället för krusbär kan man använda hallon till denna kaka med syrlig udd.

Krusbärskaka med toscatäckeKrusbärskaka med toscatäckeKrusbärskaka med toscatäcke
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker- + 1 msk strösocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1citron- rivet skal
  • 250 gkrusbär

Toscatäcke

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 1 påsemandelspån- (50 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt.

  3. Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet.

  4. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner skalet i smeten.

  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  6. Blanda krusbären med 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten.

  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  8. Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.

  9. Blanda i mandeln.

  10. Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna. Servera den ljumma kakan med vaniljsås till.

Vad tyckte du om receptet?