Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krusbärskaka med ingefärsglasyr. Det här är lite tyngre kaka än en vanlig sockerkaka och den håller sig saftig länge.
Snoppa krusbären. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandning och mjölk i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Tryck i krusbären.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.
Glasyr: Blanda florsocker, ingefära och vatten och rör till en jämn glasyr. Häll glasyren på kakan och låt den stelna.