Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krusbärscurd är sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor till morgon- eller eftermiddagsteet.
Rensa och snoppa krusbären. Sjud dem i vattnet så de mjuknar och vätskar sig, ca 5 min under lock. Passera genom en finmaskig sil så det blir ca 2 dl slät puré.
Smält smöret i en vid kastrull. Blanda i ägg, äggula, socker och krusbärspuré och värm på strax under medelvärme. Vispa hela tiden sakta med en ballongvisp tills krämen tjocknar, ca 15 min.
Ta kastrullen från värmen när den allra första kokbubblan syns och häll upp curden i glasburkar.
Sätt på lock och låt curden kallna. Den håller ca 2 veckor i kylen.
Recept av Charlotte Jenkinson