Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärscurd

Krusbärscurd är sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor till morgon- eller eftermiddagsteet.

KrusbärscurdKrusbärscurdKrusbärscurd
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gkrusbär- röda
  • 0,5 dlvatten
  • 75 gsmör
  • 2ägg
  • 1äggula
  • 1,5 dlströsocker

Gör så här

  1.  Rensa och snoppa krusbären. Sjud dem i vattnet så de mjuknar och vätskar sig, ca 5 min under lock. Passera genom en finmaskig sil så det blir ca 2 dl slät puré.

  2. Smält smöret i en vid kastrull. Blanda i ägg, äggula, socker och krusbärspuré och värm på strax under medelvärme. Vispa hela tiden sakta med en ballongvisp tills krämen tjocknar, ca 15 min.

  3. Ta kastrullen från värmen när den allra första kokbubblan syns och häll upp curden i glasburkar.

  4. Sätt på lock och låt curden kallna. Den håller ca 2 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson