Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärschutney med ingefära och chili

En lite kryddigare och hetare krusbärschutney som smakar ljuvligt till höstens fläskstek, grillad kyckling eller varför inte grillade fläskkotletter?

Krusbärschutney med ingefära och chili
Krusbärschutney med ingefära och chili
Krusbärschutney med ingefära och chili
Annika Broman

Ingredienser

  • 250 gkrusbär- röda mogna
  • 5 cmingefära- färsk
  • 0,25röd spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 2 stlagerblad
  • 1 mskvatten
  • 0,75 dlhonung
  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Skölj och snoppa körsbären. Skala ingefäran med en tesked och hacka den fint. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Lägg allt i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.

  2. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min tills krusbären känns mosiga. Eventuellt behöver chutneyn koka lite längre beroende på hur mogna krusbären är.

  3. Ställ åt sidan och låt svalna. Häll chutneyn i en het och väl rengjord burk. Servera kall till fläskkött eller fågel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök