Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärschutney

Krusbärschutney är god till kött och fågel, gärna grillat.

Krusbärschutney
Krusbärschutney
Krusbärschutney
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgkrusbär
  • 2rödlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 5 dlströsocker
  • 2 dlrödvinsvinäger
  • 2 dlvatten
  • 2kanelstänger
  • 2lagerblad
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Snoppa krusbären. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Lägg krusbär och lök i en gryta och tillsätt socker, vinäger och vatten. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt kanelstänger, lagerblad och salt och låt chutneyn koka utan lock tills den börjar tjockna, ca 35 min.

  3. Häll upp chutneyn på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna. Förvara i kylen. Hållbar ca 6 månader.

Vad tyckte du om receptet?