Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbärs-fool

En krusbärs-fool är underbart enkelt och barnsligt god. Fool är en traditionell engelsk efterrätt som i princip bara är bär varvat med grädde. Här har vi även friskat upp den med yoghurt.

Krusbärs-foolKrusbärs-foolKrusbärs-fool
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 250 gkrusbär- röda och gröna
  • 0,75 dlflorsocker
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2 krmvaniljpulver
  • 1 mskflorsocker
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Rensa och snoppa krusbären. Koka krusbär och florsocker i en kastrull till en kompott, ca 5 min. Bären ska bli mjuka. Låt kallna.

  2. Blanda yoghurten med vaniljpulver och socker. Vispa grädden och blanda med yoghurten.

  3. Varva gräddblandningen med krusbärskompott i portionsglas. Ställ i kylen till servering. Servera desserten kall.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson