Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krusbär, citron och cashewnötspaj

En god lättlagad dessert som serveras ljummen. Pajen kan förberedas, värm den 5–10 min i 200°.

Krusbär, citron och cashewnötspaj
Krusbär, citron och cashewnötspaj
Krusbär, citron och cashewnötspaj

Ingredienser

  • 900 gkrusbär- snoppade
  • 2 dlströsocker
  • 1citron- stor, finrivet skal

Topping

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör- kallt tärnat
  • 1 dlströsocker
  • 50 gcashewnötter- grovhackade
  • 1 mskströsocker- till garnering
  • 2 dlvispgrädde- till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj portionsformar som rymmer 2 1/2 dl vardera med smör. Blanda krusbär, strösocker och citronskal och fördela blandningen i formarna.

  2. Topping: Kör ihop mjöl och smör i matberedare. Tillsätt sockret och kör några varv ytterligare till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären.

  3. Grädda mitt i ugnen 25–30 min eller tills toppingen fått fin gyllenbrun färg. Strö över lite extra socker och servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?