Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god lättlagad dessert som serveras ljummen. Pajen kan förberedas, värm den 5–10 min i 200°.
Sätt ugnen på 200°. Smörj portionsformar som rymmer 2 1/2 dl vardera med smör. Blanda krusbär, strösocker och citronskal och fördela blandningen i formarna.
Topping: Kör ihop mjöl och smör i matberedare. Tillsätt sockret och kör några varv ytterligare till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären.
Grädda mitt i ugnen 25–30 min eller tills toppingen fått fin gyllenbrun färg. Strö över lite extra socker och servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.