Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krossad och läcker. Så beskriver man nog den här förödande goda ugnspotatisen allra bäst. Potatisen är ett gott tillbehör till kyckling och fläskfilé – eller helt enkelt till det mesta. Välj gärna en fastare potatissort som är något mindre i storleken.
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en lätt oljad plåt. Kryssa potatisen lätt med en kniv. Tryck till dem med baksidan av en träslev så att de krossas lätt.
Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda ihop smör, vitlök och persilja. Krydda med flingsalt.
Klicka smöret på potatisarna. Strö över baconet.
Gratinera potatisen i mitten av ugnen tills den har fin färg och är lite frasig i skalet, 15–20 minuter.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök