Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krossad potatis med löjrom

Sommarens lyxigaste förrätt! Allt gott på en gång: färskpotatis, löjrom och färska örter.

Krossad potatis med löjrom
Krossad potatis med löjrom
Krossad potatis med löjrom
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gfärskpotatis
  • 2 msksmör
  • 2 mskdill- hackad
  • 3 mskgräslök- hackad
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald

Till servering

  • löjrom
  • crème fraiche
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt den ånga av.

  2. Krossa potatisen grovt med en sked. Blanda i smör, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

  3. Forma potatisen till puckar med hjälp av en utstickare eller pepparkaksmått.

  4. Forma ett ägg av löjrom och lägg ovanpå potatispucken. Servera med en klick crème fraiche och garnera med dill och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök