Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krossad färskpotatis med salsa verde

Recept på krossad färskpotatis med salsa verde. Nykokt färskpotatis krossas med gaffel och får smak av örter och oliver.

Krossad färskpotatis med salsa verdeKrossad färskpotatis med salsa verdeKrossad färskpotatis med salsa verde
Salsa verde-marinerad krossad färskpotatis. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • kgfärskpotatis
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 krukakoriander
  • 1 burkkapris- (80 g)
  • 2 dlolivmix- utan kärnor
  • 1 dlolivolja
  • 3 mskcitron- pressad
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskflingsalt
  • 1rödlök

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skrubba potatisen väl. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.

  2. Repa och finhacka örterna. Låt kaprisen rinna av. Lägg kapris, oliver, olja, citronsaft och senap i en matberedare och mixa till en grov röra. Rör i örterna.

  3. Krossa potatisen grovt med en gaffel på ett uppläggningsfat.

  4. Strö flingsalt över potatissalladen. Ringla hälften av dressingen över potatisen. Spara resten till servering.

  5. Skala och finstrimla löken. Strö löken över potatisen och garnera med bladpersilja. Servera med resterande dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: