Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetariska kroppkakor med svamp och spenat

Recept på vegetariska kroppkakor med svamp och spenat. Servera med spenatsallad. 

Vegetariska kroppkakor med svamp och spenat
Vegetariska kroppkakor med svamp och spenat
Vegetariska kroppkakor med svamp och spenat

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 2 tsksalt

Fyllning

  • 1purjolök
  • 300 gsvamp- gärna olika sorter
  • 2 msksmör
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 msktimjan- hackad
  • 1 tsksalt

Spenatsallad

  • 100 gbabyspenat
  • 50 gvästerbottensost- grovriven
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i vatten, låt rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress och låt svalna. Blanda med mjöl, ägg och salt.

  2. Fyllning: Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör tills det mesta av vätskan kokat in.

  3. Tillsätt purjolök och vitlök. Låt fräsa 3 min. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt svalna.

  4. Dela degen i 12 bitar. Lägg lite fyllning på varje bit och vik över deg så att fyllningen täcks. Forma degen runt fyllningen till kroppkakor. Sjud i lättsaltat vatten ca 10 min.

  5. Sallad: Ansa spenaten och blanda med resten av ingredienserna. 

  6. Ta upp bollarna med hålslev. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Grundrecept till degen:

Välj en mjölig potatissort, gärna King Edward eller Snöboll. 

1 kilo potatis

2 1/2 dl vetemjöl

2 ägg

2 tsk salt



Skala och koka potatisen mjuk i vatten, låt rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress och låt svalna. Blanda med mjöl, ägg och salt.