Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krondillssoppa med tunnbröd och kräftost

Knapriga tunnbröd ger fin kontrast till soppan. Bred på färskosten strax före servering så att bröden inte mjuknar.

Krondillssoppa med tunnbröd och kräftost
Krondillssoppa med tunnbröd och kräftost
Krondillssoppa med tunnbröd och kräftost
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gpotatis
  • 1 mskolivolja
  • 3 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 4 dlmjölk
  • 2 dlmellangrädde
  • 8krondillsklasar- eller 1 msk dillfrön
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt

tillbehör

  • 50 gkräftstjärtar
  • 50 gfärskost- naturell
  • 4 bitarhårt tunnbröd

Gör så här

  1. Skala och tärna lök, vitlök och potatis. Fräs lök och potatis i olja i en kastrull. Häll på buljong, mjölk och grädde. Tillsätt dillkronor eller dillfrön. Koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med citronsaft och salt.

  3. Hacka kräftstjärtarna och blanda dem med färskosten.  Bre blandningen på tunnbröden och servera till soppan.

Vad tyckte du om receptet?