Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kronärtskockssoppa med örtcrostini lagas av kronärtskocksbottnar på burk och är lika god att servera varm som kall!
Skala och finstrimla lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör på medelvärme. Strö över sockret och låt löken karamelliseras lätt under omrörning, ca 2 min.
Tillsätt kronärtskocksbottnarna i bitar, vatten, grädde, vin och fond. Låt sjuda utan lock ca 20 min. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.
Örtcrostini: Sätt ugnen på 200°. Mixa örter och olja slätt. Pensla brödskivorna runt om med örtoljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt över bröden och rosta dem mitt i ugnen ca 10 min, vänd dem efter halva tiden.