Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kronärtskockssoppa med örtcrostini

Kronärtskockssoppa med örtcrostini lagas av kronärtskocksbottnar på burk och är lika god att servera varm som kall!

Kronärtskockssoppa med örtcrostini
Kronärtskockssoppa med örtcrostini
Kronärtskockssoppa med örtcrostini
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 msksmör
  • 2 tskströsocker
  • 3 burkarkronärtskocksbottnar- (à 400 g)
  • 8 dlvatten
  • 3 dlvispgrädde
  • 2,25 dlvitt vin- torrt
  • 3 mskkycklingfond- konc
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Örtcrostini

  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 krukabladpersilja
  • 1 dlolivolja
  • 8 skivorsurdegsbaguette
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skala och finstrimla lök och ­vitlök. Fräs löken mjuk i smör på medelvärme. Strö över sockret och låt löken karamelliseras lätt under omrörning, ca 2 min.

  2. Tillsätt kronärtskocksbottnarna i bitar, vatten, grädde, vin och fond. Låt sjuda utan lock ca 20 min. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.

  3. Örtcrostini: Sätt ugnen på 200°. Mixa örter och olja slätt. Pensla brödskivorna runt om med örtoljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt över bröden och rosta dem mitt i ugnen ca 10 min, vänd dem efter halva tiden.

Vad tyckte du om receptet?