Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kronärtskockspesto med valnötter

Servera kronärtskockspeston som tilltugg eller tillbehör till fisk, fläskkött eller kyckling. Gärna med extra hyvlad parmesanost till.

Kronärtskockspesto med valnötter
Kronärtskockspesto med valnötter
Kronärtskockspesto med valnötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 420 gkronärtskockshjärtan- kokta (på burk)
  • 2vitlöksklyftor
  • 40 gpinjenötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskcitronsaft- lite finrivet citronskal
  • 2 mskparmesan- färsk, finriven
  • 0,25 tsksalt
  • svartpeppar
  • vitpeppar- malen

Topping

  • 0,5 dlvalnötter

Gör så här

  1. Mixa kronärtskocksbottnarna med vitlöken och pinjenötterna.

  2. Droppa i olivolja. Vänd i citronsaft, citronskal och parmesanost.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Hacka valnötterna grovt och strö över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök