Recept och foto Amanda Wiger
Läs mer om vinnaren av Allt om Mat:s instagrampris 2021 här
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med kronärtskockor, citron och parmesan. Så här beskriver receptmakaren Amanda Wiger, vinnare av Allt om Mat:s instagrampris 2021, sin rätt: ”Mitt bästa påfund. Går lika fort att laga som pastan tar att koka och blir fruktansvärt gott! Har hört att flertalet barn uppskattar denna rätt vilket kan vara en bonus om man har några sådana.”
Koka pasta i redigt saltat vatten. Smält smöret och räds inte mängden, det ska vara mycket då smöret är basen i såsen.
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Låt dem puttra på svag värme i smöret.
Låt kronärtskockorna rinna av. Mixa dem med mixerstav. Blanda ner röran i smöret. Pressa saften ur citronen. (Om du har en stor citron kan du börja med en del av saften – och sedan smaka av med mer citron på slutet). Häll citronsaften i smöret och krydda med salt och peppar.
Låt pastan rinna av men spara ca 2 dl av kokvattnet. Blanda ner pastan i såsen och justera konsistensen med pastavattnet. Parmesan på! Så har du en pangmiddag med minimal ansträngning.
Recept och foto Amanda Wiger
Läs mer om vinnaren av Allt om Mat:s instagrampris 2021 här