Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kronärtskockor med soja- och yuzusmör

Nykokta kronärtskockor, vilken dröm! Sojasmöret kan förberedas dagen före.

Kronärtskockor med soja- och yuzusmörKronärtskockor med soja- och yuzusmörKronärtskockor med soja- och yuzusmör
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 4kronärtskockor
  • 1citron
  • 2 lvatten
  • 3 kvistarkrondill- spara lite blommor till garnering
  • 0,75 dlsalt

Smör

  • 100 gsmör- rumsvarmt eller veganskt margarin
  • 1 mskjapansk soja
  • 2 tskyuzusaft- eller pressad citron
  • 2 krmsalt
  • 1 msksvarta sesamfrön

Gör så här

  1. Halvera och pressa saften ur citronen. Koka upp vatten, citronsaft, krondill och salt i en gryta. Bryt av stjälkarna på skockorna och lägg skockorna i kokvattnet. Koka under lock ca 40 min, de är klara när bladen enkelt går att lossa.

  2. Smör: Blanda smör, soja, yuzu och salt, lägg i en skål. Garnera med sesamfrön.

  3. Ta upp skockorna, låt vattnet rinna av och lägg dem på ett fat. Garnera med krondill och servera med sojasmöret.

Gör så här

  1. Spara gärna kokvattnet och koka ihop till ca 2/3 återstår. Använd som grund i en sås eller exempelvis risotto.

Vad tyckte du om receptet?

Recept Louise Johansson