Recept Louise Johansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nykokta kronärtskockor, vilken dröm! Sojasmöret kan förberedas dagen före.
Halvera och pressa saften ur citronen. Koka upp vatten, citronsaft, krondill och salt i en gryta. Bryt av stjälkarna på skockorna och lägg skockorna i kokvattnet. Koka under lock ca 40 min, de är klara när bladen enkelt går att lossa.
Smör: Blanda smör, soja, yuzu och salt, lägg i en skål. Garnera med sesamfrön.
Ta upp skockorna, låt vattnet rinna av och lägg dem på ett fat. Garnera med krondill och servera med sojasmöret.
Spara gärna kokvattnet och koka ihop till ca 2/3 återstår. Använd som grund i en sås eller exempelvis risotto.
Recept Louise Johansson